イベントを読み込み中

イベント

  • このイベントは終了しました。

2016.08.06 11:00 ~ 14:00

カサコの軒下で流しそうめん!

流しそうめんチラシ2

【イベントご案内】*english below
~カサコの軒下で流しそうめん!!~

流しそうめんちらし
日本の夏の風物詩と言えば、流しそうめん!もその一つですよね。
梅雨もあけて夏本番!カサコの軒下で涼しく流しそうめんを楽しみましょう!

子どもたちをはじめとする地域の方々、日本の文化を体験してみたい海外からの方々、どなたでもご参加ください^^

・日時:8月6日(土) 11:00~14:00(30分毎に1セットのそうめんを流します)
・場所:カサコ(横浜市西区東ヶ丘23-1)
アクセス ⇒ JR桜木町駅より徒歩12分・京急日ノ出町駅より徒歩4分
・参加費:1,000円 /1 人 当日ご持参ください。(地域割引あり)
※食物アレルギーをお持ちの方は事前にお知らせ下さい。
・申し込み:不要
・お問い合わせ先:info[at]casaco.jp

 

【ENGLISH】
Let’s do Nagashi somen,a fun Japanese eating style that serves noodles not in a bowl or a plate, but racing by in a bamboo pipe full of flowing water, at CASACO!!

カサコ軒下

CASACO

Date:Aug. 6th (sat) .2016
11:00 ~ 14:00(every 30min, flow Somen )
13:00 SUIKAWARI ,Watermelon smashing
Place:CASACO(23-1, Azumagaoka, Nishi-ku, Yokohama-city)
12min walk from Sakuragicho(JR)・4min walk from Hinodecho(Keikyu line)
Fee:1,000yen per parson
Aplication:not need
e-mail:info[at]casaco.jp

 

*
What’s Somen? (*WIKIPEDIA)

Somen are very thin white Japanese noodles made of wheat flour, less than 1.3 mm in diameter. The noodles are usually served cold. The noodles’ diameter is the chief distinction between somen and the thicker wheat noodles hiyamugi and Japanese wheat noodles udon. Somen noodles are stretched when made, as are some types of udon noodles. The dough is stretched with the help of vegetable oil to make very thin strips and then air dried.

Somen are usually served cold with a light flavored dipping sauce or tsuyu. The tsuyu is usually a katsuobushi-based sauce that can be flavored with Japanese bunching onion, ginger, or myoga. In the summer, somen chilled with ice is a popular meal to help stay cool.